Ασφαλιστική η λύση για τις ανακλήσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία;


   


     Σε χθεσινή συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε ότι εξετάζεται από τους φορείς και τις ασφαλιστικές εταιρίες ειδική ασφαλιστική κάλυψη για την περίπτωση αναγκαστικής ανάκλησης κρατήσεων λόγω κρούσματος Κορωναϊού.  

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων προβλέπει ότι σε περίπτωση που παρατηρηθεί κρούσμα Κορωναϊού σε εν λειτουργία ξενοδοχείο, αυτό θα πρέπει να μείνει κλειστό ή σε καραντίνα για 14 ημέρες. Υποχρεούται επομένως η επιχείρηση να ακυρώσει όλες τις κρατήσεις του επόμενου τουλάχιστον 14ημέρου, να επιστρέψει τις προκαταβολές και γενικώς να υποστεί οικονομική ζημία.  Μέρος αυτής της ζημίας θα καλύπτεται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ώστε να μην αποβεί καταστροφική.

    Εξαιρετική ιδέα που έχει ενδιαφέρον η εφαρμογή της. Ερώτημα αποτελεί η ταχύτητα μελέτης και οργάνωσης ενός τέτοιου προγράμματος, πράγμα που θεωρείται ότι είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης, μιας και υπάρχει η υποδομή και τα στελέχη για να είναι έτοιμο στην ώρα του. Τον πιο σημαντικό ρόλο όμως  θα παίξουν υ προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας για την ανάληψη των κινδύνων καθώς και τα ασφάλιστρα. Υπάρχει βέβαια η σκέψη τα ασφάλιστρα να επιδοτηθούν, όμως σε μια τέτοια συγκυρία πως, πόσο πότε και από ποιόν θα επιδοτηθούν!   

    Εάν δε, θεωρήσουμε ότι η εν λόγω ασφάλιση θα είναι υποχρεωτική για τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν, τότε οι προϋποθέσεις και τα ασφάλιστρα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν και ποιες όχι.

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη