Ποιοι μπορούν πλέον να πουλήσουν ακίνητο;


     Με την προσκόμιση νέου εγγράφου που απαιτείται για να γίνει μια μεταβίβαση επιβαρύνει η κυβέρνηση τους πωλητές ακινήτων. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα απαιτείται και η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας του πωλητή με την ιδιότητα όχι του εργοδότη (ΙΚΑ) αλλά του ασφαλισμένου (ΟΑΕΕ).

   Η λογική του μέτρου, να διασφαλίζεται δηλαδή η εξόφληση  του ταμείου όταν μεταβιβάζεται ακίνητο ασφαλισμένου που έχει οφειλές, έχει ένα νόημα. Η εφαρμογή του όμως τη συγκεκριμένη μάλιστα στιγμή, μόνο παραλογισμό μπορεί να δηλώνει.

   Η σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ που δε λειτουργούσε έως προχθές, δεν εξυπηρετεί έως και σήμερα. Υπάρχει μία αταξία σχετικά με οφειλές που έχουν πληρωθεί, με ρυθμισμένες, αρρύθμιστες στο φορέα, στο ΚΕΑΟ κλπ. Επίσης η συγχώνευση ταμείων όπως ο ΟΓΑ το ΤΣΑΥ κλπ φόρτωσε ακόμα περισσότερο τις ήδη βραδυκίνητες υπηρεσίες. Για να πάρουν δε ενημερότητα οι ασφαλισμένοι του ταμείου νομικών, μάλλον πρέπει να περιμένουν μήνες και να καταβάλλουν απίστευτες προσπάθειες.

   Την ίδια στιγμή τα τηλέφωνα των υπηρεσιών ουσιαστικά δεν απαντούν, ενώ η φυσική παρουσία των πολιτών σχεδόν απαγορεύεται λόγω κορωναϊού. Με τέτοια προσκόμματα που θέτει η κυβέρνηση, μάλλον προσανατολίζεται στο να μη γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων, ή να γίνονται με τεράστιες καθυστερήσεις. Αποκλείει δε ως πωλητές το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών.      

    Είναι περίεργος τρόπος θεώρησης της ανάπτυξης και της αναζήτησης κρατικών εσόδων. Είναι περίεργος και ο τρόπος στήριξης του ελεύθερου επαγγελματία, του αγρότη, του επιστήμονα κλπ, που δε μπορεί ούτε να πουλήσει το ακίνητό του για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι επιτρέπεται πλέον να κάνουν μεταβιβάσεις. 

 

1/Post a Comment/Comments

  1. Do you need Personal Finance?
    Business Cash Finance?
    Unsecured Finance
    Fast and Simple Finance?
    Quick Application Process?
    Finance. Services Rendered include,
    *Debt Consolidation Finance
    *Business Finance Services
    *Personal Finance services Help
    contact us today and get the best lending service
    personal cash business cash just email us below
    Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
    call or add us on what's app +918929509036

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη