Ηρθε ο Τρύγος ....στενάχωρα!

     

       Η νέα συγκομιδή σταφυλιών ξεκίνησε και ήδη διανύουμε την πιο σημαντική περίοδο του κλάδου της οινοποίησης. Την πιο ωραία, μυσταγωγική, αγχωτική και κουραστική περίοδο, που ξεκινάει γεμάτη ελπίδες και σχέδια, μιας και αποτελεί τη βάση για την παραγωγή και εκμετάλευση του πολύτιμου προϊόντος. 

 

      Κι όμως, αυτή τη χρονιά, για πρώτη φορά, ξεκινά με ένα πρωτοφανές πρόβλημα. Η απογοητευτική προηγούμενη σαιζόν, "έδωσε" πτώση πωλήσεων άνω του 60%, πολλές φορές και έως 80% στις επιχειρήσεις του κλάδου. Αποτέλεσμα αυτού, πέρα από την αμιγώς οικονομική καταστροφή, είναι και το πρόβλημα της διαχείρισης του προϊόντος, μιας και οι δεξαμενές των οινοποιείων είναι πλήρεις με το περσινό κρασί. 

 

    Ήδη κτιριακές επεκτάσεις και παραλαβές επιπλέον δεξαμενών έχουν γίνει, όμως οι εικόνα που διαγράφεται και για την προσεχή σαιζόν είναι ζοφερή. 

 

    Ας ελπίσουμε να αλλάξει το σκηνικό κι εφέτος να πωληθούν και η προηγούμενη και φετινή σοδειά. Κι ας ευχηθούμε το σημαντικότερο και αυτό που κάνει το κρασί της χώρας μας γνωστό παγκόσμια, να έχουν οι οινοποιοί μας καλή σοδειά και καλή οινοποίηση!      

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη