Το μήνυμα της ΑΑΔΕ που αναστάτωσε

 

     Σε ηλεκτρονικό μήνυμα για την ενημέρωση των πολιτών ότι λήγουν οι προθεσμίες για περιοχές που  ωριμάζει η κτηματογράφησή τους προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η ΑΑΔΕ. 

     Το μήνυμα αν και απλά ενημερωτικό θορύβησε τους πολίτες που έσπευσαν στα συμβολαιογραφεία, λογιστικά γραφεία και κτηματολογικά γραφεία για να ενημερωθούν, έχει ως εξής:

 Ελληνικό Κτηματολόγιο - Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)

Αποδέκτης:ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: χχχχχχχχχχχχχ.

Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια
Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας ΧΧΧΧΧΧΧ στην Περιφέρεια ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ (δείτε αναλυτικά τις περιοχές παρακάτω),η 22η Ιουλίου 2020 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 22η Σεπτεμβρίου 2020, (ή την 23η Νοεμβρίου 2020 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 22η Σεπτεμβρίου 2020 - ή την 23η Νοεμβρίου 2020 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα τηλ: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

 

       


    Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα είναι απλά ενημερωτικό και αποστέλλεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής που κτηματογραφείται, πολλές φορές και σε κάποιους που δε διαθέτουν περιουσία. Εάν οι παραλήπτες έχουν περιουσία που δεν έχουν δηλώσει, πρέπει να σπεύσουν. Οι υπόλοιποι ας αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία. 

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη