Χωρίς Κίνδυνο Απώλειας Περιουσίας οι Διοικήσεις Επιχειρήσεων

 

      


 

     Ο νέος πτωχευτικός κώδικας φέρνει αλλαγές και μεταξύ αυτών ρυθμίζει ένα θέμα που ταλανίζει χρόνια τις επιχειρήσεις.  Απαλλάσσει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων από τα βάρη των προσωπικών τους περιουσιών. 

     Μέχρι σήμερα, εάν μία επιχείρηση οδηγούνταν σε πτώχευση και  η περιουσία της δεν ήταν αρκετή για να εξοφλήσει τις οφειλές προς τρίτους, τράπεζες, δημόσιο κλπ, δεσμευόταν και εκποιούνταν και η προσωπική περιουσία των διοικούντων μέχρι να εξοφληθούν όλοι. 

    Η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διστάζουν άτομα με προσωπική περιουσία να τοποθετηθούν σε διοικήσεις εταιριών, μιας και πολλοί άλλοι χάνουν τις προσωπικές τους περιουσίες που δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρηση.

    Πλέον το πρόβλημα λύνεται, για περιπτώσεις φυσικά που δεν αποδειχθεί η πτώχευση δόλια.

     Η παρέμβαση βρίσκει βέβαια τις τράπεζες εν πολλοίς θωρακισμένες, μιας και στις περισσότερες δανειοδοτήσεις τους, ζήτησαν και έλαβαν ξεχωριστά εξασφαλίσεις από τις διοικήσεις για τις χρηματοδοτήσεις, εγγράφοντας σε περιουσίες των μελών των διοικήσεων βάρη (υποθήκες, προσημειώσεις κλπ).  

     Η διάταξη επομένως δεν θα αγγίξει όλους, όμως θα ελαφρύνει τα βάρη πολλών και θα δώσει ελευθερία κινήσεων στις επιχειρήσεις.

 

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη