Φοιτητική Κατοικία ..Κάτι περίεργο συμβαίνει.

 

      Αναρτήθηκαν προχθές  οι βάσεις εισαγωγής στις πανεπιστημιακές κλπ σχολές της Χώρας και όπως ήταν αναμενόμενο, από το σαββατοκύριακο γονείς και φοιτητές βρίσκονται σε αναζήτηση στέγης στις φοιτητουπόλεις.

     Κι ενώ η κρίση στο εισόδημα είναι μεγάλη, ο κορωνοϊός έχει επιδράσει επιθετικά στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, η τηλεερεγασία και τηλεμαθητεία φαίνεται να εξελίσσονται, οι τιμές μίσθωσης παραμένουν υψηλές.

     Φαίνεται ότι τελικά τα άδεια από επισκέπτες και κρατήσεις  σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν διατέθηκαν στην αγορά για μακρυχρόνια ενοικίαση ή διατίθενται ακριβά.  Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά έχουν αισθητική, επίπλωση, παροχές και υπηρεσίες ιδιαίτερα ακριβές. 

     Ίσως  συγκράτηση των τιμών υψηλά είναι τεχνητή, μιας και ι ιδιοκτήτες ξεκινούν τη διαπραγμάτευση από τις περισυνές βάσεις. 

    Το σίγουρο είναι ότι η αγορά που είναι έτσι κι αλλιώς αναστατωμένη, δείχνει να μην πτοείται και ξεκινά από ψηλά. Ήδη υπογράφηκαν τα πρώτα μισθωτήρια συμβόλαια, είναι μάλιστα πολλά, με δεδομένα 2019. Γονείς και φοιτητές δε, σπεύδουν να προλάβουν να "κλείσουν" το καλύτερο για τα βαλάντιά τους σπίτι. 

    Τόσο το φαινόμενο όσο και η συνέχεια, έχουν πολύ ενδιαφέρον.

 


     

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη