ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ;

                Το δημόσιο σύστημα στην Ελλάδα είναι τέτοιο που σίγουρα έχει αναγκάσει όλους μας να επισκεφθούμε διάφορες υπηρεσίες του. Συνήθως οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους πολίτες.
    Εμείς θα σταθούμε σε ένα ζήτημα το ίδιο ουσιαστικό. Στην ποιότητα των κτιριακών υποδομών που επισκεπτόμαστε. Διότι, θεωρούμε πολύ δύσκολο να παρασχεθεί σοβαρή υπηρεσία σε μη σοβαρό χώρο. Και οι χώροι των δημοσίων υπηρεσιών είναι τουλάχιστον μη σοβαροί, πολλές φορές δε, επικίνδυνοι.  
                Κτίρια, παλιά, ασυντήρητα, άβαφα, με ευτελείς  κακοτοποθετημένες προσθήκες, με προβλήματα μόνωσης, αρχειοθέτησης κλπ, αποτελούν όχι μόνο θλιβερή διαπίστωση των επισκεπτών τους, αλλά και απαράδεκτη εικόνα ενός κράτους και επικίνδυνο χώρο εργασίας των υπαλλήλων. Πραγματικά, θα θέλαμε να δούμε το πόρισμα μίας επίσκεψης του σώματος επιθεώρησης εργασίας σε μία δημόσια υπηρεσία. Γιατί όχι σε ένα δικαστήριο, σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε ένα νοσοκομείο. Είναι πανθομολογούμενο ότι ο χώρος εργασίας επηρεάζει την απόδοση των εργαζομένων. Τι να περιμένουμε λοιπόν από τους υπαλλήλους που εργάζονται σ’ αυτό το περιβάλλον!
                     Είναι αδύνατον στη σημερινή εποχή να συνεχίζει το δημόσιο να είναι ταυτόχρονα αν όχι ο μεγαλύτερος, ένας από τους μεγαλύτερους  ιδιοκτήτες  κενών ακινήτων και παράλληλα ο μεγαλύτερος μισθωτής. Είναι απαράδεκτο, μισθώσεις  30ετίας να ανανεώνονται συνεχώς, χωρίς την πρόβλεψη συντήρησης, ανακαίνισης κλπ. Είναι απαράδεκτο οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση ακινήτων από το δημόσιο να γίνονται με τον τρόπο που γίνονται σήμερα.
                Η κρίση που μάστισε τον τόπο, έφερε φθηνά, αδιάθετα, καινούργια κτίρια. Έφερε και κατασκευαστές πρόθυμους να ασχοληθούν με τη διαμόρφωση, τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους. Τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα μπορεί το δημόσιο να γίνει πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό.       

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη