Τι μέτρα να εφαρμόσει κανείς!


   
  ‘Θα έχετε διάφορα συμπτώματα αν νοσήσετε. Μπορεί βέβαια και να νοσήσετε χωρίς να έχετε συμπτώματα. Μπορεί επίσης να έχετε συμπτώματα χωρίς να νοσήσετε ή και να είσαστε φορείς της νόσου χωρίς να έχετε συμπτώματα.’

     Με τέτοια γνωμάτευση, τι μέτρα να εφαρμόσει κανείς!

     Μάλλον με ανάλογο σκεπτικό αποφασίστηκαν και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

     Με μεγάλο ενδιαφέρον ανέμεινε το Πανελλήνιο τις εξαγγελίες για την επαναφορά της κοινωνίας και της οικονομίας στη λογική και την κανονικότητα.  Δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε ούτε η λογική ούτε η κανονικότητα.

    Πολλές και πολύπλοκες οι διαδικασίες, οι τρόποι λειτουργίας και τα ωράρια.
  Ενώ χαλαρώνουν τα μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού, η χρήση της μάσκας που, στην κορύφωσή του πριν μερικές εβδομάδες, ήταν περιττή έως επικίνδυνη, πλέον είναι απαραίτητη σε όλες σχεδόν τις επισκέψεις σε υπηρεσίες και καταστήματα, τόσο, που η μη χρήση τους επισείει πρόστιμα.

     Ήδη τα μέτρα λειτουργίας κρίνονται από τους επαγγελματίες δαπανηρά και ανεφάρμοστα και αναμένουν βελτιώσεις τουλάχιστον, ώστε να αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.  

   Άγνωστη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ξενοδοχείων. Οι επιχειρηματίες του κλάδου δε γνωρίζουν στις αρχές Μαϊου πότε και με ποιες προϋποθέσεις, μέτρα και όρους  θα επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους, αδυνατώντας έτσι να κάνουν τουλάχιστον προγραμματισμό παραγγελιών, προσλήψεων κλπ. Άλλωστε σε θολά νερά βρίσκονται και οι υποψήφιοι πελάτες, ο  εσωτερικός δηλαδή τουρισμός, που δε γνωρίζουν πότε θα επιτραπεί η προσέγγιση των παραλιών.     

    Σε θολά νερά και η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών που από την ρύθμιση της προσέλευσης των υπαλλήλων έως και τους τρόπους συναλλαγής με τους πολίτες, φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί.

    Και όλα αυτά όταν ακόμα οι κρατικές ενισχύσεις και παροχές είναι από τις πιο φειδωλές στην ευρωζώνη.  

     Οι αποφάσεις για επιστροφή στην κανονικότητα είναι πολύπλοκες και αντιφατικές και πολλές από αυτές ανεφάρμοστες και αντιπαραγωγικές. Και τέτοιες αποφάσεις δεν τις αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη