Η πρωτοφανής τακτική είσπραξης της ΔΕΗ


 
      Μία ομολογουμένως περίεργη εξέλιξη σχετικά με τη ΔΕΗ πληροφορούμαστε τις τελευταίες ημέρες.

   Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δικηγορικές εταιρίες τηλεφωνούν ασταμάτητα πελάτες της εταιρίας με οφειλές κάτω από 300,00€. Είναι δε ενημερωτικός ο ρόλος τους, για να προγραμματιστεί η εξόφληση. Που είναι το περίεργο;
   Η πρακτική εφαρμόζεται πριν καν υλοποιηθεί πλήρως η άρση των lock downs αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η εταιρία είχε καθ' όλη τη διάρκειά τους τα ταμεία της κλειστά! Πρέπει να είναι η μοναδική εμπορική εταιρία η οποία είχε κλειστά ταμεία για 2 περίπου μήνες, ενώ όταν επανήλθαν σε λειτουργία, ο συνωστισμός και οι αναμονές ήταν απίστευτα. οι θεωρίες περί εναλλακτικών τρόπων εξόφλησης κλπ είναι περιττές. Πολύ απλά, υπάρχουν πελάτες της εταιρίας, πολλοί μεγάλης ηλικίας ίσως, που θέλουν να πληρώνουν στο ταμείο της επιχείρησης, χωρίς να καταβάλουν προμήθειες, έξοδα κλπ. 

    Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μία εταιρία να μη δέχεται πληρωμές στα ταμεία της για δύο μήνες, όταν αρχίσει να δέχεται η διαδικασία να είναι εξαιρετικά δυσχερής και ήδη να έχει αναθέσει σε δικηγορικές εταιρίες την είσπραξη αυτών των ποσών.

   Γιατί οι οφειλέτες των 200, 300 και 400 ακόμα ευρώ, στην πλειονότητά τους δεν είναι συστηματικοί κακοπληρωτές. Το αντίθετο, είναι άνθρωποι που ακόμα και εν μέσω πανδημίας πήγαν στην επιχείρηση να πληρώσουν και βρήκαν τις πόρτες κλειστές.  Σ' αυτούς τους ανθρώπους γίνονται κλήσεις, στέλνονται sms κλπ και ασκείται ένα είδος τρομοκρατίας. Διότι τρομοκρατείται ο συνεπής πελάτης όταν τον τηλεφωνούν από δικηγορική εταιρία στο καταμεσήμερο.    

  Φαίνεται υπερβολικό, άκαιρο, βιαστικό και δαπανηρό το μέτρο που πήρε η ΔΕΗ.  Είναι και περίεργο.      

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη