Τι γίνεται με τον επαγγελματικό κλιματισμό;


    Οι ζέστες ..σφίγγουν και έρχεται στην επιφάνεια το θέμα της χρήσης κλιματιστικών. Διότι λόγω κορωναϊού, η σύσταση για τα οικιακά κλιματιστικά είναι συχνός καθαρισμός φίλτρων κλπ. Θολό όμως παραμένει το τοπίο σχετικά με τα επαγγελματικά κλιματιστικά συστήματα. Αυτά που λειτουργούν δηλαδή σε τράπεζες, markets, καταστήματα κλπ.

   Διότι εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι σε τέτοια κλίμακα ο ιός θα μπορούσε να διασπαρεί σε δεκάδες ή και εκατοντάδες πελάτες και εργαζόμενους, μιας και συνήθως ψύχουν, ανακυκλώνοντας τον εσωτερικό αέρα.

    Υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές; Ίσως ναι, μιας και λόγω ενεργειακών αναβαθμίσεων οι πολλές επιχειρήσεις αντικατέστησαν τον εξοπλισμό τους. Με τα νέα δεδομένα η ψύξη των χώρων ίσως να γίνεται πιο κοστοβόρα. Ίσως πάλι να χρειάζονται παρεμβάσεις στα συστήματα για την σύμφωνα με τα δεδομένα υγιεινή λειτουργία τους. ίσως πάλι ακόμα και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα να είναι ακατάλληλα για την προστασία των πολιτών από τον covid -19

   Δε γίνεται καθόλου λόγος για όλα αυτά και το γεγονός από μόνο του είναι ύποπτο τρομακτικό.

   Καλό θα ήταν πάντως να υπάρξει ενημέρωση και οι κανονισμοί να είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, μιας και αφορούν στη δημόσια υγεία. 


0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη