22 Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία για τις Covid δηλώσεις      Έως τις 22 Ιουνίου μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία μισθώσεων οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν τη μείωση μισθώματος κατά 40% λόγω κορωναϊού.


     Ήδη η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι ενεργή και όσοι ιδιοκτήτες έλαβαν μειωμένα μισθώματα έως και τον Ιούνιο, πρέπει να τα δηλώσουν ως την επόμενη Δευτέρα. Για όσους προβλέπεται να λαμβάνουν μειωμένα μισθώματα και μετά τον Ιούνιο, χρειάζεται η ανά μήνα δήλωση έως την 20ή του επόμενου από αυτόν που έγινε η μείωση (πχ για τον Ιούλιο έως τις 20/8). 

   Έως τις 26 Ιουνίου θα μπορούν να δηλώσουν οι ενοικιαστές των παραπάνω ακινήτων αν αποδέχονται τη δήλωση covid των ιδιοκτητών τους.
 
   Η διαδικασία αποτελεί προαπαιτούμενο για την ένταξη των ιδιοκτητών στα μέτρα έκπτωσης 30% στις φορολογικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν μετά τις 30/07/2020.    tip: Στην ουσία ο ενοικιαστής δηλώνει την τυχόν αντίρρησή του. Αν δε δηλώσει τίποτα τρεις μέρες μετά τη δήλωση του ιδιοκτήτη, το σύστημα το εκλαμβάνει ως αποδοχή.

 

      

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη