Σχολεία - Μέτρα από τον Κορωναϊό αλλά και ...κράνη


    Λειτουργούν πλέον όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης με ειδικό ωράριο, κανονισμούς και μέτρα προφύλαξης κατά του Κορωναϊού. Πολύς ο λόγος για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, τους μαθητές ανά αίθουσα, τις κάμερες, την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών κλπ. 


    Και όλες οι συζητήσεις γίνονται γι' αυτό το σχολείο, που πέφτουν σοβάδες, που έχει υγρασία, κουφώματα του 1970 - 1980, είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Αυτό που και όταν ακόμα χτίζεται καινούριο, μοιάζει με κάποιο που κατασκευάστηκε το 1970, πολλές φορές έχει ακόμα όψη παρόμοια με σωφρονιστικό κατάστημα.
    
     Πρόσφατες οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις - ερωτήσεις για σχολεία της θεσσαλονίκης καθώς και το ατύχημα με πτώση κουφώματος(!) σε γονέα μαθητή. Παρόλα αυτά σιωπή από τους συλλόγους και τις ενώσεις των διδασκόντων, οι οποίοι χρόνια τώρα δε φαίνεται να αγγίζουν το θέμα! Οι απαιτούμενες όμως παρεμβάσεις είναι άμεσες και επιτακτικές!

    Να μη σώσουμε λοιπόν τους μαθητές μόνο από τον Κορωναϊό, αλλά και από τους σοβάδες, τα παράθυρα κλπ. Αλλιώς, όχι με μάσκα, αλλά με κράνος θα πρέπει να εξοπλίζονται όσοι πηγαίνουν σε συγκεκριμένα σχολεία! 

   

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη