Οι επενδύσεις στα νοσοκομεία θα παίξουν ρόλο στον τουρισμό και στις επενδύσεις






      Η υγειονομική κρίση ανέδειξε την ανάγκη υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας που οι πολιτικές πολλών ετών υποβάθμισαν. Άνω των 100.000.000,00 ευρώ οι χορηγίες και προσφορές προς τον κλάδο μόνο το τελευταίο δίμηνο!  Οι επενδύσεις στα νοσοκομεία μας όμως, δεν πρέπει απλά να συναρτώνται με τον covid 19 και να εξαντλούνται εκεί, αλλά πρέπει να είναι ριζικές και μεγάλες. Πρέπει δε να είναι όχι μόνο τεχνολογικού χαρακτήρα αλλά και κτιριολογικού.   

   Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι μετά από την πανδημία οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και ο τουρισμός, ως επιχείρηση και ως βιομηχανία δεν θα είναι ίδια. Πολύ περισσότερες παράμετροι θα συναρτώνται για την επιλογή του προορισμού. Και σίγουρα μία από αυτές θα είναι η υγειονομική.  Ο επενδυτής και ο ταξιδιώτης πλέον, θα υπολογίζει την υγειονομική του ασφάλεια, σε περίπτωση όχι μόνο ενός ατυχήματος αλλά και μίας ασθένειας ή ακόμα και ενός ανάλογου επιδημιολογικού γεγονότος.  Πολύ περισσότερο για τους  ξένους επενδυτές σε ακίνητη περιουσία, θα αποτελεί αν όχι κομβικό, σημαντικό παράγοντα για την τοποθέτησή τους. 

     Ήδη η κρίση ανέδειξε την γύμνια της χώρας στον τομέα αυτό. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε επιβλήθηκαν τα μέτρα κοινωνικού περιορισμού. Γι’ αυτό τον λόγο και πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί διέθεσαν κεφάλαια και υλικά για τη στήριξη του συστήματος. Αυτός τελικά ήταν κι ένας από τους λόγους που οι πολίτες πειθάρχησαν με τόση συνέπεια στα μέτρα, μιας και όλοι γνωρίζουν τι …τους περιμένει στα ελληνικά νοσοκομεία. 

    Αυτή η κρίση όμως είναι και η ευκαιρία το σύστημα να βελτιωθεί, να εκσυγχρονιστεί, να αλλάξει. Γιατί πλέον η δημόσια υγεία δεν αφορά απλά τους …φτωχούς ιθαγενείς, αλλά καθορίζει τις επενδύσεις και την οικονομία. Ήδη, η επιτυχία στην αντιμετώπιση του ΚορωναΪού έχει προσθέσει πόντους στη χώρα.

    Έτσι, μαζί με τα άλλα χαρακτηριστικά και εφόδια, ο κλάδος, μπορεί να επωφεληθεί της συγκυρίας και η κρίση να αποτελέσει εφαλτήριο για ανάπτυξη πέρα από τους γνωστούς,  σε τομείς όπως της επένδυσης σε ακίνητη περιουσία, στον ιατρικό – ιαματικό τουρισμό κλπ.  

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη