Δε γίνεται να απαιτείς να μη γίνεται συνωστισμός ενώ θέτεις προθεσμίες!
     Οι ουρές στις τράπεζες αποτέλεσαν σημαντικό θέμα στην πολιτική προστασία και γενικά στα μέσα ενημέρωσης. Συνωστισμός επίσης παρατηρήθηκε στις τράπεζες και τις 8,9 και 10 Απριλίου. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε και τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες. Η δεύτερη κυρίως τους επιχειρηματίες, μιας και  η 10η Απριλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των εισφορών ΕΦΚΑ με έκπτωση 25%.
    Αν και υπάρχουν ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις, ένα μάλλον δίκαιο αίτημά τους για ακατάσχετο εμπορικό λογαριασμό, δεν συζητείται, ούτε καν σήμερα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να συναλλάσσονται συνεχώς με τα ταμεία των τραπεζών.
    Τις προσεχείς ημέρες, πέρα από το ότι πληρώνονται συντάξεις κλπ, υπάρχουν πάλι καταληκτικές ημερομηνίες για πληρωμή φόρων, ΦΠΑ κλπ, οι οποίες θα φέρουν συνωστισμό στις τράπεζες.  Θα δούμε πάλι τις ίδιες εικόνες.
   Δε μπορεί όμως αυτό να χρεώνεται ως ανυπακοή και ανευθυνότητα στους πολίτες, διότι δε γίνεται σε έκτακτη ανάγκη να θέτονται έτσι προθεσμίες, έστω και εκπτωτικού χαρακτήρα.  

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη