Η Πρωτομαγιά καθοριστικός παράγοντας της άρσης των μέτρων;


   



      Αν και πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις, φαίνεται να μελετάται ακόμα σχέδιο επαναφοράς στην κανονικότητα  χωρίς επαναφορά του ιού. 
    Η ημέρα μετάβασης στην εμπορική δραστηριότητα με άνοιγμα των πρώτων επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή λειτουργίας, ορίζεται την 4η Μαϊου. Και αυτό καθώς φαίνεται έχει να κάνει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Eλλοχεύει ακόμα ο κίνδυνος του συνωστισμού στις παρέες την πρωτομαγιά, αφού εξαλείφθηκε το Πάσχα. 
   θεωρείται ότι οι πολίτες θα συνωστίζονταν στις αυλές των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα ή στις αυλές των σπιτιών και στην ύπαιθρο το Πάσχα, ίσως το κάνουν την Πρωτομαγιά.  Δεν πιστεύουμε ότι ο λαός που πειθάρχησε υποδειγματικά στα μέτρα είναι τόσο ανώριμος. Δεν πιστεύουμε επίσης ότι υπάρχει η διάθεση για γιορτές και πανηγύρια.
    Παρόλα αυτά, η απαγόρευση της μετακίνησης υπό μορφή εξόδου του Πάσχα, ήταν στη σωστή κατεύθυνση και θα είναι και για το προσεχές τριήμερο.. 
      Το άνοιγμα πάντως των επιχειρήσεων δεν αφορά μόνο στην κανονικότητα, στην κίνηση, στην ελευθερία και στην οικονομία αλλά και στη λογική. Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και της οικονομίας δεν εξαρτάται από γιορτές και πανηγύρια. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και η πραγματικότητα  ζοφερή.

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη