Οι... πολύτιμοι ένοικοι των ξενοδοχείων


  

     Το μεταναστευτικό αποτελεί κυρίαρχο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό θέμα στη χώρα μας.

   Αποτελεί όμως και τεράστια αγορά που προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμπλεκόμενους. Η προηγούμενη κυβέρνηση θεσμοθέτησε και η σημερινή υποστηρίζει τη μεταφορά και φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες. 
    Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν, όμως η διανομή – διασπορά του προβλήματος στην επικράτεια απαιτεί τη χρήση καταλυμάτων. Αυτά συνήθως είναι παλιά και πολλές φορές σε αναστολή λειτουργίας ξενοδοχεία. Προσφέρουν σε κάθε περίπτωση λύση στην άμεση στεγαστική ανάγκη αυτών των ανθρώπων. 

   Προσφέρουν επίσης πολύτιμα έσοδα και ονειρικές πληρότητες στους επιχειρηματίες του κλάδου καθώς και ευκαιρίες εκσυγχρονισμού, δια της επανεπένδυσης, εάν υλοποιηθεί βέβαια. Διότι στη σημερινή συγκυρία δεν υπάρχει λόγος να επενδυθούν κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, μιας και η Κορωνοκρίση `φρέναρε` τα πράγματα, ή πιο σωστά τα πήγε χρόνια πίσω. 

   Έτσι παρατηρείται το παράδοξο τα σε κακή κατάσταση ξενοδοχεία να είναι πλήρη, να εισπράττουν και να λειτουργούν απρόσκοπτα. Την ίδια στιγμή που σύγχρονες μονάδες όταν δεν παραμένουν κλειστές, πρέπει να λειτουργήσουν υπό απίστευτους όρους, η λειτουργία τους  γίνεται κοστοβόρα, οι εισπράξεις μηδενικές.

    Τελικά μάλλον το προσφυγικό μας `προσφέρει` τους πιο πολύτιμους ενοίκους..

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη