Με το μέτρο και το ρολόι




      Με το μέτρο και το ρολόι να είναι τα πιο απαραίτητα "αξεσουάρ' του επαγγελματία ξεκινά αυτή η εβδομάδα, μιας και οι εξελίξεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτούν ρύθμιση των χώρων υποδοχής του κοινού και ρύθμιση των ωραρίων.

    Ήδη ανακοινώθηκαν οι περίπλοκοι και σύνθετοι κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων και κάποιες από αυτές ξεκινούν να δέχονται πελάτες από σήμερα, ενώ ο πλήθος των εμπορικών καταστημάτων ξεκινά την επόμενη Δευτέρα 11/5. Οι περιορισμοί στα άτομα που εξυπηρετούνται, η κίνηση των πελατών εντός και εκτός του καταστήματος, οι αποστάσεις και κινήσεις των υπαλλήλων κλπ αποτελούν δύσκολη εξίσωση. Για τη αντιμετώπιση της πρόκλησης, όπως είναι φυσικό, επιστρατεύονται και οι μηχανικοί.

    Η διεύρυνση από την άλλη του ωραρίου λειτουργίας για κάποιες επιχειρήσεις, αποτελεί ζήτημα λειτουργικό, οικονομικό και ασφαλιστικό. Επίσης η συζήτηση περί ωραρίων δημιουργεί βάση για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της αγοράς και των συνηθειών των πολιτών. Στο περιορισμένο πλαίσιο που διαμορφώνεται, ακόμα και ο χρόνος εξυπηρέτησης του πελάτη είναι απίστευτα σημαντικός και παίζει καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. 

    Υπάρχουν απορίες και αναμένονται διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα. Σίγουρα αυτή η εβδομάδα θα δείξει το δρόμο για τις εξελίξεις και την πορεία προς την πλήρη λειτουργία. 

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη