Μάτι δύο χρόνια μετά ... περιμένοντας αποζημίωση


    Κι ενώ οι αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των ευθυνών της τραγωδίας στο Μάτι δίνουν και παίρνουν, οι παθόντες της τραγωδίας μένουν αναποζημίωτοι.

    Οι υποσχέσεις για στήριξη, βοήθεια και κρατικές ενισχύσεις έγιναν γραφειοκρατία, αναβλητικότητα και κρατική αναλγησία και πλέον, έγιναν ξανά πολιτικό παιχνίδι. Διότι είτε ζητήθηκε να θαφτούν στοιχεία είτε όχι, το πόρισμα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και ουσιαστικά οι αποζημιώσεις που υποσχέθηκαν οι πολιτικοί δεν έχουν δοθεί.  Με την τρέχουσα δε κατάσταση των αντεγκλήσεων κλπ, δεν προβλέπεται να προχωρήσει το θέμα και να αποζημιωθούν στο προσεχές διάστημα.

    Αντίθετα, οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων υπολογίζεται ότι εισέπραξαν άμεσα, πάνω από 35.000.000,00€ συνολικά για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Και τα πήραν αθόρυβα, πολιτισμένα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία. 

    Η διαφορά τεράστια και η παραδοχή μία. Ειδικά το Ελληνικό Κράτος, δε μπορεί να υποστηρίξει τους πολίτες που έχουν πληγεί από οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Και προφανώς δεν πρέπει. Γιατί αυτό αποτελεί δουλειά της ιδιωτικής ασφάλισης, που σήμερα πλέον δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.  

      Η υποχρεωτική ασφάλιση των κτιρίων, τουλάχιστον έναντι φυσικών κινδύνων και σεισμού, είναι μονόδρομος και δε μπορεί ακόμα να καθυστερεί. Η επιβολή του μέτρου και η γενίκευση της ασφάλισης  θα μειώσει το ασφάλιστρο, θα απελευθερώσει κρατικά κεφάλαια, θα δώσει ώθηση στην οικονομία και πάνω από όλα, θα προσφέρει πραγματική άμεση αποζημίωση στους πολίτες άρα αξιοπρέπεια και οικονομική ασφάλεια.

     Σίγουρα το εγχείρημα είναι μεγάλο, ίσως περίπλοκο και αρκετά ιδιαίτερο, μιας και θα πρέπει να ανατραπούν συνήθειες και νοοτροπίες βαθιά ριζωμένες. Αυτές οι συνήθειες, οι νοοτροπίες και οι πρακτικές όμως,  "παράγουν" ερειπωμένους οικισμούς, κατοίκους σε κατασκηνώσεις και πρόχειρους καταυλισμούς, κατεστραμένες επιχειρήσεις και πολιτικούς να μαλώνουν δύο χρόνια μετά την καταστροφή πάνω στα αποκαϊδια. Παράγουν τη σημερινή εικόνα δηλαδή. 

          

1/Post a Comment/Comments

  1. ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ LIGHTSTREAM ©


    Η καλύτερη εταιρεία δανείων LIGHTSTREAM είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που αναζητούσατε χωρίς άγχος ή πολύ χαρτί χωρίς κρυφές πληρωμές. Έχετε προβληματιστεί για το πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας σας; ή ανησυχείτε για τον online δανεισμό.

    Μην ανησυχείτε άλλο γιατί η LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο έως 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Δάνεια επιχειρήσεων, Δάνεια αυτοκινήτων, Δάνεια κατοικιών, Φοιτητικά δάνεια, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, δάνεια κατασκευών, δάνεια κατοικίας. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κ.λπ.

    Το LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοί μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε δάνειο εντός 24 ωρών.
    Μην διστάσετε, μην αφήσετε αυτό το οικονομικό βάρος να σας πνίξει. Μην αφήσετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτήν την επιχείρηση, να σας στερήσει αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες διευθύνσεις email μας

    Email 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
    Email 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

    LIGHTSTREAM ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη