Το 68% των των εργαζομένων συμφωνεί με τη συνέχιση της τηλεεργασίας μετά τον Κορωναϊό. Έρχεται δεύτερη κρίση στην αγορά γραφειακών χώρων;



   

       Το 68% των των εργαζομένων συμφωνεί με τη συνέχιση της τηλεεργασίας μετά τον Κορωναϊό σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή ανταγωνισμού και αυτό σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης στην μετα-covid εποχή.
    Σε μία επιχείρηση που στεγάζεται σε γραφεία, πχ  μία ασφαλιστική ή μία λογιστική εταιρία, σημαντικό κόστος υπολογίζεται για την στέγαση των γραφείων της.  Τα εμβαδά, η θέση, η ποιότητα, η επίπλωση, η ασφάλεια, τα πάγια κόστη ρεύματος, ψύξης / θέρμανσης κλπ αποτελούν σημαντική ευθύνη μια επιχείρησης. Εάν υποθέσουμε όμως ότι το 30% των στελεχών και υπαλλήλων εργάζονται από το σπίτι, συζητάμε για σημαντική μείωση των εξόδων. Και η συνάρτηση θα περιλαμβάνει σίγουρα και την ανάγκη μικρότερων γραφειακών χώρων. Κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στην αγορά, χαμηλότερη ζήτηση και τελικά χαμηλότερες τιμές μίσθωσης και πώλησης.
     Σίγουρα, από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης η ζήτηση κατακρημνίστηκε, όμως στη συνέχεια πολλοί χώροι μετασκευάστηκαν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας κυρίως μίσθωσης ‘διορθώνοντας’ έτσι την κατάσταση. Τα τελευταία δύο  χρόνια, υπήρξαν επενδύσεις σε γραφειακούς χώρους.  Σίγουρα, η επόμενη περίοδος θα έχει ενδιαφέρον.      

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη