Με Ασπιρίνες για τον Κορωνοϊό οι ιδιοκτήτες


   

      Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την οικονομία, προβλέπουν και παρεμβάσεις στα ακίνητα.
 
  Συγκεκριμένα, παρέτεινε τα μέτρα καταβολής του 60% του μισθώματος από τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σ' αυτές, ακόμα και από αυτές που είναι πλέον ανοικτές, έως και τον Ιούνιο, ενώ γι' αυτές που δεν έχουν ανοίξει (γυμναστήρια, πολιτισμός κλπ), έως και τον Αύγουστο. Έως τον Αύγουστο επίσης επεκτείνεται το μέτρο για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τελούν σε αναστολή και για τις φοιτητικές κατοικίες των εξαρτώμενων μελών τους.

    Στον αντίποδα, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπονται παρατάσεις στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών και θα δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού μέρους του εισοδήματος που έχασαν, με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο. 

    Τα μέτρα ελάφρυνσης των πληττόμενων είναι απαραίτητα, ο τρόπος επιβολής τους όμως λάθος. Να ελαφρυνθούν οι ενοικιαστές, αλλά όχι σε βάρος των ιδιοκτητών. Δημιουργείται κύμα μειώσεων σε όλα στα μισθώματα, μιας και όλοι οι μισθωτές, και οι μη πληττόμενοι δηλαδή, διεκδικούν μειώσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καθίστανται μόνιμες.

   Με τον τρόπο αυτό ευτελίζεται η ακίνητη περιουσία, σε ποσοστό μεγαλύτερο ίσως από ότι υπήρξε την τελευταία 12ετία. Οι δε ιδιοκτήτες και οι επενδυτές, για την πρόσκτηση των οποίων τα τελευταία χρόνια έγιναν διεθνή ..road shows, έξοδα, ομιλίες, εξαγγελίες, νομοθετήματα κλπ, βλέπουν δια νόμου τα προσδοκώμενα εισοδήματα να εξανεμίζονται, σε μία άναρχη επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημά τους.

    Γιατί να έρθουν ξένοι επενδυτές των 250, 400, 750.000,00€ ή των εκατομμυρίων στη χώρα που εκλαμβάνει ως προνόμιο που μπορεί να το περιορίζει για να ισορροπήσει τις καταστάσεις, το εισόδημά τους; Ίσως για να λάβουν ως αντιπαροχή τα μέτρα παράτασης καταβολών που εξαγγέλλονται;

    Τα μέτρα που δίδονται εν είδει  ασπιρίνης για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.   

 

1/Post a Comment/Comments

  1. Do you need Personal Finance?
    Business Cash Finance?
    Unsecured Finance
    Fast and Simple Finance?
    Quick Application Process?
    Finance. Services Rendered include,
    *Debt Consolidation Finance
    *Business Finance Services
    *Personal Finance services Help
    contact us today and get the best lending service
    personal cash business cash just email us below
    Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
    call or add us on what's app +918929509036

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη